95
Ez isteni!
33
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
5
Mi történik a testben a Covid után?
18
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
64
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
31
66
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
83
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
56
Ez most akkor a Covid volt?
51
Megvan még, mit mondtunk?
58
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
15
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
47
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
71
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
36
Kiadós leves után ebéd is lehet
17
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
19
88
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
97
Meg kell kóstolni!
17
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
93
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
75
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
A fehér kálát már nagyanyáink is szívesen tartották szobanövényként, az utóbbi évtizedekben megjelent színes változatokat a fiatalabb korosztály is kedveli. Kecses formája és széles skálájú színvilága miatt gyakran a modern esküvői csokrok fő virága. Töretlen népszerűségének köszönhető, hogy A hét növényének választottuk. A hófehér kálák a nagy virágfejekről ismertek, a színes […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta. Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Az egyre szárazabb és forróbb nyarainkon felértékelődtek a szárazságtűrő pozsgás növények. Közülük is az igénytelen és színeivel elbűvölő októberi varjúháj a kedvenc. Anyukám kertjét ékesítő varjúháj fejlődését hónapokon keresztül fotóztam, hogy bemutathassam, hogy változott a színe az idő múltával. A varjúhájak két legkedveltebb fajtája a 30-50 cm-re magasodó pompás varjúháj és a csüngő habitusú […]
Ez a torta igazi karácsonyi csoda mindazok számára, akik rajonganak a citrom és a mák tökéletes párosáért, és a légiesen könnyed desszertekért. Puha, kardamomos-mákos-vajas piskóta, melyen lágy, pillekönnyű citromhab pihen, a torta tetején fanyar, üdítő citromkrém, mellyel igazi kontasztot a díszítésként használt, egész mákszemekkel bolondított édes és ropogós habcsók alkot. Hozzávalók (18 cm-es tortaformához) 75 […]
Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú […]
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj. A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
Van Dél-Csehországban egy bájos kisváros, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része, és mely Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Ennél szebbet rajzolni sem lehetett volna. Hiszen milyennek képzelünk egy mesebeli városkát? Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!